Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Nytt utfall fra HEF-Thelema.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Liljen vs Thelema.
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: to. jan. 09, 2014 18:11    Emne: Nytt utfall fra HEF-Thelema. Svar med sitat

Ser jeg har blitt omtalt i John Færseths blogg http://humanist.no/skyteskive.html.

”En annen gjenganger er Bjørn Hansen, også kjent under navnet Meum. Hansen har i flere år drevet ”Hekseskolen”, som tilbyr kurs i magi, tarot og ”sabbater” for det som ser ut til å hovedsakelig være et ungt, kvinnelig publikum. Bjørn Hansen ser ut til å ha et horn i siden til det norske åsatru- og wiccamiljøet, som etter hans mening fikk ham kastet ut av diskusjonsforumet Akasha.net. Hansen ser den dag i dag ut til å se dette miljøet bak nær sagt hver busk, ikke minst bak den norske og internasjonale skeptikerbevegelsen.”

Til opplysning er Hekseskolens pensum basert på Liljens læresetning ”Rydd opp i din fortid før du gir deg ut på en åndelig vei”, og er som følger:

Å finne sin personlighetstype med Enneagrammet. Hovedsakelig for å unngå å konstruere falske minner i kjenn-deg-selv-prosessen. Det gjelder å forstå forskjellen på impulser som stammer fra den medfødte personlighet og impulser som stammer fra en mer eller mindre traumatisk fortid.

Boken ”Som å komme hjem” av John Bradshaw. Bradshaws metode for å veksle mellom barne-ego og voksenego er et ypperlig hjelpemiddel i gjenoppretting av uviklingsmessige skader forårsaket av mer og mindre inkompetente omsorgspersoner.

Liljens metode for å drive ut skam fungerer best i gruppearbeid (som er Liljens opprinnelige arbeidsmetode, for øvrig uslåelig som terapeutisk instrument), derfor tok jeg for meg Peter A. Levines bøker for å se om han hadde en bedre metode. Det hadde han og Levines bøker ”Væk tigeren” og ”Helbredelse af traumer” (danske utgaver) går inn i pensum.

Kjenn deg selv. Elsk deg selv. Glem deg selv.
Elsk et annet menneske.
La kjærligheten bli altomfattende.
Bli ett med alt.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: to. jan. 16, 2014 18:08    Emne: Refleksjon. Svar med sitat

Det nye utfallet fra HEF/Thelema gir grunnlag for noen refleksjoner. Først vil jeg ta for meg selve utfallet fra Færseth. At Hekseskolen tilbyr kurs i ”tarot og sabbater” er loddrett løgn. Hekseskolen tar opp holistisk magi, men ”et ungt, kvinnelig publikum” får beskjed om å holde seg til bevissthetsmagien. Som da er et annet begrep for det som kalles mental trening. Å la tanker, følelser, ord og handlinger tjene egne mål og interesser.

At jeg har et horn i siden til wicca og åsatro er helt riktig. Wicca i Norge er en thelema light. Som Hekseskolen er en Liljen light. Færseth nevner selvfølgelig ikke den virkelige kreftsvulsten i det norske paganist-miljøet. Thelema, som han selv er en del av. Om Færseth er sekretær i thelemas politiske gren OTO er enda ikke bekreftet, men ifølge han selv er han i hvert fall innviet i OTO. Et annet sted har jeg gått ut med en advarsel til ungdom om å holde seg langt unna organisert ”paganisme”, fordi hele miljøet er pill råttent. Det står jeg ved.

Så kommer Færseth med denne: ” Hansen ser den dag i dag ut til å se dette miljøet bak nær sagt hver busk, ikke minst bak den norske og internasjonale skeptikerbevegelsen.”

Det er for så vidt riktig etter et innlegg om satanisme jeg skrev på den beryktede ILÅBL-siden til HEF. (Før jeg ble utestengt derfra). Rabiate utfall fra Didrik Søderlind, en Randi Malmin, som ifølge henne selv har bakgrunn i paganisme-bevegelsen og noen mer perifere personer. Det var visst min definisjon av en satanist som et individ som har opphøyet psykopati og sadisme til religion, Søderlind tok seg nær av.

Det pussige samrøret mellom de såkalte humanistene i HEF og satanist-sekten thelema er det all grunn til å se nærmere på. HEF-medlemmenes oppførsel i det offentlige rom kan gi grunn til å tro at de har hentet inspirasjon fra Crowleys skriverier i thelemas ”Lovens bok”.
Noen utklipp:
(11) Tilbe meg med med ild & blod; tilbe meg med sverd & spyd. La kvinnen være påspent et sverdfremfor meg: la blod flyte til mitt navn. Tramp ned Hedningene; gå på dem, o kriger, jeg skal gi deg av deres kjøtt å ete!
18. La miskunn fare: fordøm de medlidende! Drep og torturer; skån ikke; gå på dem!
(42) Dersom noen prøver å legge feller for deg, å styrte deg, angrip dem uten medlidenhet eller nåde; & ødelegg dem fullstendig. Rask som en slange som er tråkket på snu deg og slå til! Vær du enda mer dødelig enn ham! Dra deres sjeler ned til fryktelig pine : le av deres frykt : spytt på dem!
(46) Jeg skal bringe Eder til seier & glede: jeg skal være ved Eders våpen i kampen & I skal nyte å drepe.

Det kan virke som det mannsideal som presenteres her har grobunn i ”humanistenes” rekker.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Liljen vs Thelema. Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no