Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
De åndelige mål.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> De åndelige mål.
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
CorneliaRegistrert: 13.03.2008
Innlegg: 21
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: ti. mars 18, 2008 10:53    Emne: De åndelige mål. Svar med sitat

Må vi fri oss fra de negative tankene og det negative aspektet i oss for å finne våre mål og vår oppgave i skaperverket ?
Hva skal jeg gjøre hvis jeg har traumatiske opplevelser som jeg ikke klarer å bearbeide selv ? Er det noe jeg selv kan gjøre for å få det bedre ?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 216

InnleggSkrevet: fr. mars 28, 2008 11:38    Emne: Svar med sitat

Dersom du tror at du har en oppgave i skaperverket, så må du fri deg fra alle utviklingsmessige skader. Hvis ikke vil det meste av din energi bli brukt til holde fortrengte energier i sjakk på forskjellige måter. Det er vel ikke alle som har gjort seg opp en mening om livets hensikt, så en annen vinkling er å se på behovet for å fri seg fra fortidens lenker ut fra Enneagramteorien. For å kunne utnytte din personlighetstypes fulle potensiale må du arbeide deg oppover den utviklingsstige som er beskrevet i boken ”Enneagrammets visdom”. (Hvis det er den danske utgaven du har). Uansett hva du tror om livets hensikt blir arbeidet det samme med å fri deg fra fortidens lenker. Fortiden står i veien enten det er et åndelig eller et mer fysisk/mentalt mål du har.

Det spørs hva du mener med traumatiske opplevelser. Alvorlige fysiske eller følelsesmessige overgrep eller situasjoner hvor livet sto i fare er psykologmat. Driv ikke med slikt arbeid på egen hånd. Det vi kan gjøre selv er å gjenopprette skadet påført oss av inkompetente omsorgspersoner som egentlig gjorde så godt de kunne ut fra sine forutsetninger, eller skader påført av oss av våre omgivelser av mindre alvorlig grad.

Som du vet er det ”demonene” frykt, skam og sinne som lager problemer for oss. Som førstehjelp, uansett alvorlighetsgrad av traumer, anbefales å meditere på deres motsetninger, ”englene” trygghet, frihet og fred. Paganister anbefales også å meditere i naturen og erkjenne at vi er underlagt naturens lov, men også at vi er en del av naturen.

Ellers er, som du vet, Hekseskolens verktøy først å bestemme sin personlighetsype med Enneagrammet og sette seg grundig inn i de fire energier. Da skulle grunnlaget være lagt for de øvelser John Bradshaw beskriver i sin bok ”Som å komme hjem”.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> De åndelige mål. Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no