Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Liljens vei.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Liljens vei.
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 216

InnleggSkrevet: to. juni 24, 2010 13:32    Emne: Liljens vei. Svar med sitat

Som forklart på hjemmesiden er Liljens vei slik:
Kjenn deg selv. Elsk deg selv. Glem deg selv.
Elsk et annet menneske.
La kjærligheten bli altomfattende.
Bli ett med alt.

Det er vel ikke helt innlysende hva som ligger i disse kortfattede begrepene, og jeg vil forklare dem punkt for punkt.

Kjenn deg selv.
Dette er en læresetning vi finner i en eller annen variant i alle åndelige retninger. I det ligger å få en oversikt over sitt indre liv. I Liljens språk å forstå samspillet mellom bevissthetsmagien (tanker, følelser ord og handlinger) og det ubevisstes magi (de indre affirmasjoner og svarte spell som styrer livet og følgelig om det er konstruktiv eller destruktiv feminin og maskulin energi som er den åndelige drivkraft). Poenget med det er å foreta de grep som er nødvendige for å skape seg et liv i vennskap, glede og kjærlighet.

Det er to faktorer som bestemmer hvem vi er. Det som i dagligtale kalles arv og miljø. Hvilke genetiske og psykologiske forutsetninger som er årsaken til at tanker, følelser, ord og handlinger leder mot et liv i vennskap, glede og kjærlighet eller mot noe annet. Kjenn-deg-selv-prosessen er ferdig når du vet hvem du er og du vet hvorfor du er den du er. Liljens hjelpemidler i prosessen er:
Enneagrammet som forklarer hvordan den genetiske ballast som skaper personlighetstypen, virker i oss.
Å finne sitt åndelige tyngdepunkt. Å forstå de konstruktive og destruktive maskuline og feminine energier og finne hvilken av de fire energier som er den styrende kraft i eget liv. For å repetere så er det åndelige tyngdepunkt personlighetens hvilemodus. Den tilstand vi alltid vender tilbake til etter at en av de tre andre energier midlertidig har vært i funksjon.

Elsk deg selv.
Å elske seg selv er målet for et psykologisk selvhjelpsprogram for å eliminere de svarte spell og erstatte dem med positive affirmasjoner. Her er hjelpemiddelet i hovedsak de øvelser John Bradshaw anbefaler i sin bok ”Som å komme hjem”. Etter min mening legger Bradshaw for lite vekt på det feminine, inkluderende prinsipp slik det er manifestert i mennesker i evnen til å inkludere og evnen til å føle seg inkludert, men han er inne på den konstruktive maskuline energi. Begrepet å elske seg selv betyr først og fremst å elske sitt indre barn i alle dets utviklingsfaser. Først når voksenegoet er i stand til å føle ubetinget kjærlighet for disse delpersonlighetene, vil det indre barn ha tillit til at du virkelig er dets venn, veileder og beskytter. Dermed forsvinner også behovet for å bruke andre mennesker, religiøse sekter, kjemiske midler eller andre metoder for å dempe den mentale smerte utviklingsmessige skader fører til

Glem deg selv.
Å glemme seg selv betyr å løfte blikket fra egen navle og se litt på hva som foregår i samfunnet og forholde seg til det. De to første steg på Liljens vei er innadvendt selvopptatthet. For å skape balanse anbefales aktiv deltakelse i sosiale aktiviteter som ikke direkte tjener egne interesser når første steg er unnagjort og andre steg har god framdrift. I en gruppe av Liljen skjer det automatisk ved at alle er hverandres terapeuter, likevel anbefales sosiale aktiviteter også utenfor gruppa. I Liljen som nettprosjekt må elevene finne andre måter å komme ut av selvopptattheten på.

Elsk et annet menneske.
Det er rimelig anerkjent at betingelsen for å kunne elske en annen er å kunne elske seg selv. Elsk-deg-selv-prosessen er derfor en betingelse for at det følelsesmessige bånd vi kaller kjærlighet skal være kjernen i dragningen mot andre mennesker. Interessefellesskap og/eller seksuell tiltrekning er nødvendige bestanddeler i et forhold, men uten at de konstruktive maskuline og feminine energier også er involvert, vil et forhold ikke bestå.

La kjærligheten bli altomfattende.
Som nevnt annet sted på forumet kan det følelsesmessige bånd vi kaller vennskap sammenlignes med de ringer som sprer seg i et vann fra en stein som er kastet uti. Vi har en indre krets på 3-5 personer vi trygt kan dele tanker og følelser med. Så har vi en rekke ytre kretser hvor det følelsesmessige bånd blir svakere og svakere. Poenget med dette punktet er å komme bort fra de naturgitte forutsetninger vi har for evnen til å inkludere andre mennesker. Det kan bare gjøres ved å ha det samme forhold til andre mennesker som en naturelsker har til naturen. H-n vil føle seg knyttet til sitt kjærlighetsobjekt uansett hvor i verden h-n befinner seg. Sikkert med sine favoritter blant alle de forskjellige former for natur jorden har, men uansett med en positiv innstilling til dem alle. Ved å se på mennesket som en del av naturen er det mulig å få et positivt følelsemessig bånd til alle mennesker. Å forskyve det åndelige tyngdepunkt opp i det lyse aspekt betyr for kvinner å styrke morsinstinktet med sitt behov for å gi omsorg for de som trenger det, og for menn å styrke farsinstinktet med sitt behov for å beskytte de svake. Disse to instinktene må være den styrende kraft i forholdet til jordens befolkning for å kunne nå Liljens overordnede mål: Å skape en verden hvor kjærlighet og fred hersker.

Bli ett med alt.
Dette punktet forutsetter en tro på at når livets reise er slutt og ånd og materie blir skilt, går ånden tilbake til sitt opphav: Modergudinnen, det feminine inkluderende prinsipp. Den opprinnelig energi som eksisterte før The Big Bang splittet ånd og materie. Kortvarige glimt av den tilstanden kan oppleves når det indre barn er fullstendig integrert i voksenegoet, når kropp og sjel fungerer som en enhet, og noen får slike spontane, mystiske opplevelser uten forarbeid. De som ikke kjøper disse teoriene vil likevel ha nytte av Liljens vei fram til nest siste punkt. I hvert fall vil deres barn ha nytte av at jobben ble gjort.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 216

InnleggSkrevet: fr. okt. 01, 2010 04:44    Emne: Svar med sitat

Forskning på betydningen av å ha en indre krets av nære relasjoner:
http://www.abcnyheter.no/nyheter/helse/100930/krangling-gar-ut-over-helsa
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Liljens vei. Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no