Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Innvielse.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Innvielse.
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: fr. juli 01, 2011 09:55    Emne: Innvielse. Svar med sitat

Innvielse.

Heksetradisjoner blir ofte, med rette eller urette, kalt mysteriereligioner men i motsetning til en del andre mysteriereligioner, er vi vel mer opptatt av livets mysterier enn av dødens mysterier.

Å bli tatt opp i en slik tradisjon innebærer en vilje til å forandre seg. En foredling av mennesket er mysteriets hensikt. (En form for spiralteori vil da ligge bak). Men før et valg om forandring tas, må vi erkjenne og akseptere oss selv. Vi må tørre å være den vi er. Et uoverkommelig hinder for svært mange. En vilje til å seriøst arbeide med seg selv er en forutsetning for opptak. I innvielsen ligger da gjerne et løfte om å gjøre det arbeidet.

Selvinnvielse.

Det er ingen enkel sak å finne en tradisjon å bli tatt opp i. Mange seriøse paganister har også en viss motstand mot å innordne seg et slikt system, og vil da som regel velge en selvinnvielse. De vil da lage egne ritualer hvor de bekjenner sin tro overfor naturens krefter. De vil også erkjenne sitt ansvar overfor Gaias utvikling og avgi et løfte om å arbeide aktivt i Gaias tjeneste. Ritualene utføres ute i naturen i fullmåne og/eller ved soloppgang, avhengig av hvilken paganistisk retning han/hun heller mest til.

Forslag til selvinnvielse.

Finn en plass ute i naturen hvor du kan være uforstyrret. En kveld i fullmåneskinn avgir du så et løfte og en bønn til Gudinnen som dreier seg om kjærlighet til og omsorg for alt levende.

En morgen ved soloppgang avgir du et løfte og en bønn til Guden som dreier seg om vilje og handlekraft for å nå de mål du setter for ditt liv.

Innvielsens effekt kommer mer av hva du føler enn hva du sier, så ikke foreta innvielsen før du synes tiden er inne. Dvs. når du har satt deg inn i hva det innebærer å velge paganismen som din livsvei.

Dersom du har muligheten til å foreta innvielsen sammen med din partner eller en annen som deler din tro vil det føles sterkere enn å foreta den alene, men det er absolutt ingen ting i veien for å foreta ritualet på egen hånd.

Det er forøvrig viktig å velge en livsledsager med samme tro som en selv. Materie/energikraften i et parforhold blir vanligvis svekket med årene, og dersom de åndelige verdier ikke er felles, vil forholdet bli brutt eller kjølne til likegyldighet.

Etter hvert som man utvikles på det åndelige plan vil nok de fleste velge å foreta innvielsen flere ganger. Det er jo heller ikke noe i veien for å lage et fast fullmåne- og soloppgangsrituale som utføres med jevne mellomrom.

Min egen tradisjon er også en såkalt innviende tradisjon. Det er et lite rituale når man blir opptatt som junior, et nytt når man opptas som elev og et innvielsesritual for de forskjellige stier. Men innvielsene blir ikke oppfattet som noe annet enn et psykologisk verktøy. Den virkelige innvielse blir gitt av Modergudinnen selv. Når vi får det åndelige gjennombrudd som forteller oss at vi ikke står alene, men er en del av et hele

Liljens vei mot forløsning er å fylles med kjærlighet til skaperverket. Opplysningen, forløsningen eller frelsen er en sterk opplevelse. En klar oppfatning om at noe gammelt forlates og noe nytt påbegynnes.

Det virker på meg som om i hvert fall enkeltindivider i det paganistiske miljø har en oppfatning om at det bare er innvielser i en organisert sammenheng som har noen verdi. Dette er tåpelig arroganse. Innvielsen er en sak mellom Gudinnen/Guden og den som blir innviet. Om de ytre former for innvielsen har en organisert ramme eller foretas etter dyptfølt overbevisning, er likegyldig. Sant og si er jeg av den oppfatning at sistnevnte er av vel så stor verdi.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Innvielse. Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no