Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Mental trening for mobbeofre.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Mobbing.
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: on. jan. 13, 2016 08:30    Emne: Mental trening for mobbeofre. Svar med sitat

Det er helt opplagt at øvelsesrekken i boken ”Helbredelse af traumer” (dansk utgave) av Peter Levine vil være til stor hjelp for mobbeofre. Det her jeg egen erfaring med. Mer enn 10 års trakassering fra thelema/wicca/åsatro-systemet og nå også fra ”human-etisk” forbund, bygger opp kamp/flukt-energi det er nødvendig å blåse av med Levine`s avtraumatisering en gang i mellom. Det er likevel en viss forskjell på nettbasert trakassering og den situasjon en skoleelev befinner seg i. Det er en forutsetning at eleven har en omsorgsperson (mor eller far) å samarbeide med. Målgruppen for denne artikkelen er derfor foreldre til barn som er utsatt for mobbing.

På grunn av at min kunnskap om temaet er grunnlagt på egne erfaringer er det en del usikkerhetsmomenter her. Jeg har ingen genetisk disposisjon for å rette aggresjon innover. Den blir bestandig vendt utover. Det er å anta at det typiske mobbeoffer i en skoleklasse er noe defensiv og innadvendt. Ikke nødvendigvis, og et mentalt treningsprogram må justeres etter personlighetstype. Det blir derfor opp til foreldre å justere øvelsene i boken for å fremme sunn aggresjon.

Årsaken til at mobbing i skoletiden er så ødeleggende ligger i at den naturlige utviklingsstige blir brutt. Ifølge John Bradshaw i boken ”Som å komme hjem” har skolebarn en naturlig dragning mot innsikt, læring, samhørighet og samarbeid + et selvbilde som forteller: Jeg er dyktig. Mobbere går direkte til angrep på den naturlige dragning og selvbildet, så det Ingjald Nissen skriver i sin utmerkede bok ”Psykopatenes diktatur”: ”Ingen behøver å lære psykopater å drive maktspill, det er medfødt”, er riktig.

Det må være foreldres oppgave å sørge for at skolebarnets naturlige utvikling ikke blir hindret. Dersom klassen ikke er rett arena, så må eleven finne interessefellesskap andre steder. Der er det et utall av muligheter. Foreldre må finne ut på hvilke områder deres barn har evner og interesser, og så sørge for at de blir utviklet.

Å sette seg inn i Enneagrammet for å finne sitt barns basale frykt og ønske er et nyttig hjelpemiddel.

Den eneste virkelige løsning på mobbeproblemet i skolen er å luke ut psykopater og sadister fra skoleverket og plassere dem i egnede institusjoner hvor de kan gjøre minst mulig skade. Det kommer aldri til å skje. Årsaken til det er at mobberes foreldre i de fleste tilfeller er av samme ulla. Velfungerende psykopater som ingen rektor eller politiker våger å legge seg ut med.

Den nest beste løsning er da å sørge for at barn som er utsatt for mobbing ikke bygger opp kamp/flukt/frys -energi som vil bli destruktiv på lang sikt.

Her er en oppskrift til omsorgspersoner for barn som blir mobbet:

1. Gå gjennom øvelsesrekken i Peter Levines bok ”Helbredelse af traumer” (dansk utgave) sammen med barnet til barnet lett kan trigge den fysiske avtraumatisering. Når det målet er nådd, spør så barnet etter hver skoledag om det er noe å riste ut fra den dagen. I så fall, vær til stede mens barnet gjør det.

2. For å unngå et negativt selvbilde må barnet endre holdning til mobbesituasjoner. Her tar jeg med et eksempel fra egen fortid. Jeg konkurrerte i tradisjonell karate i yngre dager, klubben trente tre dager i uka. Arbeidstiden passet slik for meg og en annen i klubben at vi kom en halv time før treningen begynte. Den tiden ville vi bruke til noe fornuftig, så vi varmet opp og drev full-kontakt-sparring mot kroppen til de andre etter hvert kom. Jeg fikk bank hver gang. Det ga meg ingen mindreverdsfølelse, for det hadde en naturlig årsak. Han var 20 kilo tyngre enn meg. Når to som er jevnbyrdige teknisk går kamp, så vil den tyngste vinne. Det er derfor det er vektklasser i kampsport.

Barnet må overbevises om at mobbere er sprøyte gale og at sadister oppfører seg slik. Det har ingen ting med barnet å gjøre.

3. For å gi barnet en mer offensiv holdning, bør dere øve på verbalt selvforsvar. Her er en del tips: http://www.bt.dk/nyheder/verbalt-selvforsvar

4. Sørg for at barnet får et nettverk, bygget på interesse og anlegg, utenfor klassen.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Mobbing. Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no