Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Liljens syn på homofili.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Seksualitet.
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: lø. jan. 19, 2013 10:44    Emne: Liljens syn på homofili. Svar med sitat

Hekseskolens motstandere leser artikkelen "Seksualitet" som Fanden leser Bibelen, og bruker den som påskudd til personlige og offentlige angrep. Jeg ser det påkrevet å utdype Liljens syn på homoseksualitet:

Liljen antar at alle mennesker i utgangspunktet er bifile. Bakgrunnen for den teorien er at i løpet av de 5 millioner år mennesket har brukt på sin
utvikling, har individer som kunne gi seksuelle tjenester til begge kjønn hatt størst sjanse til å overleve og derved å kunne bringe sine gener videre.
Hvilke gener som aktiveres i forhold til seksuell legning styres av ytre påvirkning og kan også ha noe med å gi størst mulighet til overlevelse å gjøre.
Slik sett er homofili styrt av naturen. Mao. helt naturlig. Så får vi overlate til genforskerne å utrede saken på det nivået.

Å finne ut av sine seksuelle ønsker og behov ser Liljen på som svært viktig, og det bør gjøres så tidlig som mulig slik at partnervalg blir styrt av egne preferanser og ikke av samfunnets krav.

Det usunne forhold mange samfunn har til homofili var nok opprinnelig styrt av politiske årsaker, og religiøse retninger har hengt seg på fordømmelsen for å holde seg inne med verdslige ledere. Det er da ganske pussig at fordommene opprettholdes i og med at overbefolkning er et globalt problem. Homofilt samliv burde nå bli applaudert av alle samfunn.

Det er det faktum at homofilt samliv ikke gir barn som kan være et problem. Men det er et personlig problem og ikke et samfunnsproblem. Verden er full av barn som trenger omsorg, og kunstig befruktning kan også være en løsning. Så akkurat den saken bør ikke være en avgjørende faktor i valget av samlivsform.

Det er egne konformitetskrav som er homofiles største problem. Frykten for å være annerledes og skille seg ut. Det er Liljens syn at vi aldri skal definere oss som hverken det ene eller andre. Gjør vi det, så tvinger vi oss selv inn i en rolle. Det gjelder på alle områder. I forhold til homofili må hver enkelt heller vurdere i hvilken grad han/hun tiltrekkes av eget kjønn, og så ta sine beslutninger ut fra det.

Spørsmålet om homofili kan "helbredes" stilles av mange som ikke vil akseptere at de tiltrekkes av eget kjønn. Seksuelle ønsker og behov er en del av personligheten og som alle personlighetstrekk formet av årsak/virkning. Den grunnleggende årsak ligger da som nevnt i genene, og utløses igjen av en ytre årsak. Dersom påvirkningen skjer på fosterstadiet eller i løpet av de 6 første måneder etter fødselen, mens hjernens grunnstruktur bygges, er løpet kjørt og legningen er lagt for alltid. Men det kan også være senere påvirkning som fører til at "homofil-genet" blir aktivert. Da er det mulig å justere personligheten på samme måte som alle andre personlighetstrekk.

Det er et langvarig og omfattende arbeid, og det er Liljens oppfatning at homofile heller bør akseptere at de er den de er enn å bruke masse tid på å endre personlighet. Altså heller bruke tiden på utrydde fordommer mot seg selv.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: ma. sep. 01, 2014 08:46    Emne: Ekte og falsk homofili. Svar med sitat

Det faktum at unge mennesker tar sitt eget liv tilsynelatende uten logisk grunn, har vært framme i nyhetsbildet i det siste. Det kan være grunn til å tro at, i hvert fall for noen unge menn, kan grunnen være en uakseptabel dragning mot eget kjønn. Jeg vil derfor utdype Liljens syn på den saken.

Religiøse mennesker med skriftlige kilder som veiledere for livet har det i grunnen ganske enkelt. Homofili er ganske enkelt en synd og er derfor ikke akseptert. Paganister har en annen tilnærming til slike utfordringer og må finne svar på spørsmålet: Hva er naturens hensikt med homofili?

Liljen skiller mellom ekte og falsk homofili. Den ekte homofili finner vi i de tilfeller hvor gutter blir født med jentehjerne og at jenter blir født med guttehjerne. Dersom paganisters syn på tilværelsen hadde vært mer utbredt ville de ekte homofiles plass og oppgave i skaperverket vært fullt ut akseptert og verdsatt. Slik er det ikke og en kjønnsskifte-operasjon blir gjerne den eneste løsning.

Les artikkelen om de fire energier. Alle har (bør ha) tilgang til Gudinnens og Gudens lyse og mørke aspekt. De tilhører derfor det som kalles våre delpersonligheter på linje med de delpersonligheter vi har fra alle utviklingsperioder. Å vri en dominerende feminin delpersonlighet over i en dominerende maskulin delpersonlighet gjøres derfor etter samme prinsipp som i Bradshaw`s dialog med det indre barn. Men er i grunnen enklere å gjøre enn å forandre selvbildet i delpersonlighetene fra de forskjellige utviklingsperioder.

Liljen har den læresetning at det bare er mulig å arbeide seg ut av falsk homofili fra et homoseksuelt forhold. Studiet av Bradshaw og Levine har gitt meg et annet syn på den saken, og følgende er en grei framgangsmåte for gutter som ikke kan akseptere et slikt forhold. For jenter blir det å styrke den feminine energi og svekke den maskuline på samme måte.

Gi din indre kvinne et navn.

Lag deg så et mannsideal med grunnlag i din personlighetstype i Enneagrammet. Visualiser hvordan du tenker, føler og handler når målet er nådd.

Aksepter og frigjør den feminine energi og la henne få utfolde seg, også seksuelt, i fantasien.

Begynn å sette restriksjoner for henne. For eksempel ved å bestemme at hun har å holde seg i ro til etter kl. 10 om kvelden.

Når dette er blitt rutine, så aksepter at kjernen i din indre kvinne er en utrygg og ensom liten gutt. Ta deg av den lille gutten etter Bradshaws metode.

Også i homofile kretser har den teori kommet opp at årsaken til legningen kan ligge i en manglende følelse av tilknytning til den forelder som er av samme kjønn. Så er det også homofile som går imot den teorien fordi de har et nært og godt forhold til begge foreldre. Kjærlighet har to sider. Det er evnen til å inkludere og evnen til å føle seg inkludert. En manglende evne til å føle seg inkludert kan være forårsaket av et tidlig barndomstraume. Gå gjennom øvelsesrekken i Levine`s bok ”Helbredelse af traumer”. Hold på med den til du enkelt kan trigge den fysiske avtraumatisering. Bruk Bradshaw`s metode med å veksle mellom barneego og voksenego som sikkerhetsanker. Begynn så å grave etter traumer fra den tidlige barndom.

Lang erfaring med Bradshaw er nødvendig for den prosessen. Vurder å kontakte en SE- eller TRE-terapeut hvis du vet, eller har mistanke om, at barnet har vært utsatt for situasjoner som har utviklet seg til et traume. Det skal svært lite til for å traumatisere små barn i en grad som kan svekke tilknytningsevnen.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: fr. sep. 25, 2015 09:36    Emne: Tillegstips. Svar med sitat

Denne artikkelen skrev jeg på impuls etter å ha fått vite at enda en ungdom hadde tatt livet av seg i kommunen. Tar med et tilleggstips.

Framdriften i slike prosesser er hele tiden tre skritt fram og ett eller to tilbake. Det kan også forekomme ett skritt fram og tre tilbake. Skjer det tidlig i prosessen, kan det ha en sterk negativ effekt. For å ha en sikkerhetsventil er det lurt å lære triggingen av fysisk avtraumatisering som første oppgave. Både frykt, skam og sinne kan enkelt drives ut med Levines øvelse, og skam kan være direkte livsfarlig.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: ma. feb. 22, 2016 10:53    Emne: Mannsforbundets vesen Svar med sitat

Denne tråden har blitt lest av mange, og jeg benytter anledningen til å spinne litt videre. Dragning mot eget kjønn er for mange en personlig tragedie. Men det er en annen side ved fenomenet som er vel så tragisk.

Det er ingen mennesker som er 100% maskuline eller feminine. Har ikke sett noen forskning på det, men vil tippe at skalaen genetisk sett ligger på 40-60% hos de fleste. En gutt med maskulin genetisk dominans kan likevel, av psykologiske grunner som beskrevet ovenfor, føle dragning mot menn. Noen velger da en tragisk utgang, mens andre bare søker til mannsdominerte yrker eller grupper. Den mekanismen har Ingjald Nissen beskrevet i boken ”Psykopatenes diktatur” i kapitlet ”Mannsforbundets vesen” fra side 40. Vil sterkt anbefale alle som sliter med uønsket dragning mot eget kjønn å studere det kapitlet. Når homofili er uakseptabel er homofobi en nærliggende risiko. Det bør heller ikke være en ønsket tilstand.

”Psykopatenes diktatur” ligger som E-bok her:
http://www.nb.no/nbsok/nb/348cd4259a7347d856d78f1d71baa21e#0
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Seksualitet. Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no