Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Enneagrammet i parforhold.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Enneagrammet
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 215

InnleggSkrevet: sø. nov. 27, 2016 12:22    Emne: Enneagrammet i parforhold. Svar med sitat

Boken ”Sjelens 9 ansikter” av Richard Rohr og Andreas Ebert ble utgitt i 1989. Den norske utgaven kom i 1993. Enneagrammet har en lang historie, men det er først i senere tid det er systematisert. Katolikkene tok det i bruk i sjelesorg, men det skulle være hemmelig og presten Richard Rohr følte seg uærlig når folk han hadde i sjelesorg kunne si at han leste deres sjel som en åpen bok og fokuserte rett på deres problem. De trodde han var klarsynt.

I boken kalles Enneagrammet ”en sovende kjempe”, her i landet har i hvert fall ikke kjempen våknet. Norske grupper på Facebook er stort sett inaktive, men engelsk-språklige grupper er svært aktive.

Ikke engang i alternativ-bransjen er det interesse for Enneagrammet Det har vel med at sektledere bruker kunnskapen for å lokke folk inn i diverse sekter, og de er ikke interessert i at deres hemmelighet blir avslørt. En del ”klarsynte” har nok også Enneagrammet som et viktig verktøy. En med lang erfaring i å vurdere folks personlighetstype kan fortelle om både nåtid, fortid og fremtid slik at det er ganske imponerende.

Men over til det som er tema for dette innlegget. Skilsmissestatistikken i Norge ligger på ca. 50%. Det skaper direkte problemer både for de involverte voksne og særlig for barna. Det er å anta at en stor del av disse skilsmissene kommer av at partene ikke kan akseptere hverandres personlighet. Så kritiserer de hverandre ut fra den mening at den andre bør forandre seg. Å forandre de genetisk betingede personlighetstrekk er ikke mulig. Det eneste som kan gjøres er å slipe ned de skarpeste kantene. Det klokeste partene kan gjøre er å lære å forstå både sin egen og partnerens personlighetstype. Dermed kan de også kunne akseptere hverandre ut fra den erkjennelse at like lite som den ene kan forandre type, kan den andre det.

Ovennevnte bok gir god innsikt i Enneagrammet, men egen erfaring er at den ikke er helt enkel å bruke for å finne egen type. Den kristne vinklingen vil nok også være uspiselig for noen. Etter min mening er boken ”Enneagrammets visdom” (dansk utgave) av Don Richard Riso og Russ Hudson den beste på markedet. Personlighetstester ut fra Enneagrammet ligger også på nettet, men det må et skikkelig studium av en bok til for å komme i mål.

Her ligger en side med Enneagram-typene i stikkordform. Grei som repetisjon etter at typen er plassert: http://nikhelbig.com/art-blog/category/enneagram-study/enneagram/page/2/
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Enneagrammet Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no