Tilbake til forsiden Hekseskolen
Diskusjonsforum for Hekseskolens elever, aspiranter og andre interesserte.
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Trosbekjennelsen.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Liljens vei.
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 213

InnleggSkrevet: on. okt. 27, 2010 12:32    Emne: Trosbekjennelsen. Svar med sitat

Hekseskolens elever får som oppgave å skrive sin trosbekjennelse. Finne ut hva de tror om tilværelsens åndelige side og formulere det i enkle setninger som de så mediterer over en gang i mellom. Hva elevene tror på er ikke min sak, så trosbekjennelsen er deres høyst personlige dokument som skal være en rettesnor på Visdommens vei. Og som forklart på hjemmesiden: Visdommens vei er en ensom vei.

Det er likevel et råd jeg vil gi elever ut fra egen erfaring. Først et lite tilbakeblikk. En av mine læresetninger lød som følger: Jeg tror på reinkarnasjon. Under en meditasjon gikk det opp for meg at jeg ikke trodde på reinkarnasjon. Jeg trodde på de som sa at reinkarnasjon er en realitet. Så jeg bestemte meg for å finne ut av saken på egen hånd og leste alt jeg kom over om reinkarnasjon. Resultatet av det studiet ble følgende læresetning i min trosbekjennelse: Sannsynligheten for at reinkarnasjon er en realitet er større enn sannsynligheten for at reinkarnasjon ikke er en realitet.

Det er sterkt å anbefale elever på egen hånd å finne ut hva de tror om muligheten for at bevisstheten overlever døden og går videre i en annen fysisk kropp. Det er temmelig mange år siden jeg gjorde den jobben, og det har nok kommet til flere forskningsresultater siden den gang. Hva vi tror om et nytt liv etter døden vil få sterk påvirkning på hvordan vi velger å leve det livet vi har. Liljens overordnede mål er en verden styrt av kjærlighet og fred. I motsetning til viljedyrkernes mål om å skape en verden som er et paradis for en rik ”elite” og et helvete for alle andre. Vi har sett hva de fascistiske og kommunistiske diktaturer gjør med mennesker som ikke er tilfreds med å leve som produksjonsenheter for en ”elite” og har en annen drivkraft i livet enn grådighet og maktbegjær. Jfr. skjebnen til Falun Gong i Kina. Det er også helt klart at verden er på full fart mot et lignende system. Da vil ”elitens” ondskap bli fullstendig uten hemninger.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 213

InnleggSkrevet: on. april 13, 2011 09:15    Emne: Svar med sitat

Et annet punkt som bør være med i trosbekjennelsen, formulert på en eller annen måte, er Liljens læresetning:
”Den eneste virkelighet er her og nå, både fortid og fremtid er bare elektrokjemiske ladninger i hjernen. Er du ikke fornøyd med dine fremtidsplaner kan du lage nye, og er du ikke fornøyd med din fortid, kan du lage deg en ny.”

Den første motforestilling som må bearbeides her er at det ikke er mulig å endre på fortiden. Her gjelder det å huske at det bare er riktig når det gjelder de fysiske hendelser. De kan vi ikke endre. Det er hjernens elektrokjemiske ladninger om fortiden vi kan endre. Hjernen har konstruert mange forsvarsmekanismer mot ubehagelige minner og uforløst kamp/flukt-energi, men for å nå Liljens mål på det personlige plan, frihet fra fortidens lenker, så må det andre virkemidler til. Det krever aktiv innsats med både fysiske, mentale og åndelige metoder.

Men først må vi altså overbevise oss om at det er mulig å endre minner og lade ut fortrengt energi. Regn bare med at det kan ta sin tid. Husk at troen er magiens bærer. Det gjelder også for samspillet mellom bevissthetsmagien og det ubevisstes magi.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Meum
Site Admin


Registrert: 17.12.2007
Innlegg: 213

InnleggSkrevet: fr. juli 15, 2011 09:57    Emne: Traumer Svar med sitat

Bradshaw skriver i sin bok om undertrykte traumer; ”Men disse signalene blir ikke borte. I stedet tror forskerne at de fortsetter å fare rundt og rundt i lukkede nervefiber-kretser innenfor det limbiske system.”

Videre: ”Energien i det opprinnelige traumet blir tilbake som et fjetrende uvær som slynger spenning omkring i det biologiske systemet.”

Trosbekjennelsen er også en motivator for å komme i gang med nyttig arbeid. Å gi seg i kast med Bradshaws øvelser kan bli en rystende opplevelse, og det er flere av Hekseskolens elever som har funnet at belastningen blir for stor. Desto større grunn til å gjøre øvelsene, mener nå jeg. Derfor kan det være nyttig å ta med i trosbekjennelsen resultatet av et studium av noen spørsmål.

Vil mine ubearbeidede traumer ha en negativ virkning på mine barn?
Vil de ha en negativ virkning på min evne til å fungere sosialt?
Er psykosomatisk sykdom en realitet?

For åndelig bevisste kan det også være nyttig å gjøre seg opp en mening om det ligger noe i det å forene kropp og sjel til en helhet, og om det har betydning for dette og eventuelt senere liv.
[/b]
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Liljens vei. Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 

Hurtigsvar:
Brukernavn: 

Siter siste melding
Bruk signatur
 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no